Werkwijze - Bruidsfotograaf Koen - Bruidsfotografie Rotterdam

Werkwijze

1. Voorafgaand

In het meest ideale geval benaderen jullie mij zodra de datum vast staat. Ik check de datum in mijn agenda, en als ik nog vrij ben, dan spreken we af voor een kennismakingsgesprek. Jullie zijn welkom bij mij thuis, of we kunnen videobellen.

 

Tijdens zo’n kennismakingsgesprek nemen we de dag en bespreken we jullie wensen. Ik laat een aantal reportages en albums zien, waarbij ik uitleg hoe ik werk, en jullie kunnen al je vragen stellen. Zijn jullie nog steeds enthousiast? Dan reserveer ik jullie trouwdatum in mijn agenda. Tof, jullie hebben me geboekt!

 

Hierna houden we per e-mail contact. Soms spreken we nog een extra keer af, om de dag in detail door te spreken. In de week voor de bruiloft bel ik altijd nog even voor de laatste puntjes op de i.

Trouwdatum controleren

2. Tijdens de bruiloft

Tijdens de dag gedraag ik me als een extra daggast. Ik leg vast wat er gebeurt, maar probeer me ook te mengen tussen de gasten, waardoor het voor hen voelt alsof ik één van hen ben. Zij zien mij dan minder als ‘de fotograaf’, maar meer als een van de daggasten. Dat zorgt ervoor dat ik nog beter de spontane momenten kan fotograferen. 

Ongeveer de helft van mijn bruidsparen wil ook een fotosessie tijdens de bruiloft. In dat geval treed ik natuurlijk meer naar voren. Van tevoren bespreken we een mooie plek, en als we beginnen geef ik jullie tips, zoals waar je moet gaan staan, en waar je je handen moet laten. Vaak geef ik ook een klein opdrachtje, zodat de foto’s niet te geforceerd worden en jullie ook écht een leuk moment hebben. Plannen jullie geen fotosessie, dat is dat natuurlijk ook prima. 

3. Vergeet het feest niet

Het grootste deel van de dag zit er al op. Jullie zijn getrouwd, hebben al heerlijk gedineerd met jullie daggasten, maar het mooiste van de dag moet nog komen… het feest!

 

Als ik aan mijn bruidsparen vraag wat ze het allerleukste vonden aan hun bruiloft, dan is 9 van de 10 keer het antwoord: HET FEEST!
Toch merk ik dat ik de fotograaf daar niet altijd bij aanwezig is. Dat is zonde, want vaak levert dit wel nog hele leuke momenten op. Uiteraard hoef ik er niet tot de kleine uurtjes bij te zijn, maar een impressie van het feest maakt het verhaal van de dag wel af! Fotografie van het feest is bij mij altijd inbegrepen.

4. Na de bruiloft

De ringen zitten om jullie vingers, de taart is op en het feest is ten einde. Helaas, jullie dag zit er alweer op… Gelukkig is er nog één ding om naar uit te kijken, de foto’s!

 

Het eerste dat ik na de bruiloft doe, is de mooiste foto’s selecteren. Vervolgens ga ik ze zodanig bewerken dat ze allemaal bij elkaar passen. Dat is veel werk, maar het duurt maximaal vier weken. Zodra de foto’s klaar zijn, krijgen jullie de foto’s thuis gestuurd. Daarnaast stuur ik jullie een link naar een online galerij, waardoor je de foto’s altijd en overal online kunt bekijken.

 

Als jullie je favoriete foto’s aan mij hebben doorgegeven, ga ik aan de slag met het album. Na akkoord van het ontwerp heb je deze al binnen 6 weken in huis.

Tips Groepsfoto's Bruiloft

Trouwdatum controleren

De meeste bruidsparen boeken mij een jaar tot een half jaar van tevoren.
Controleer jullie trouwdatum, dan weet je snel of ik op jullie dag nog beschikbaar ben!