Werkwijze - Bruidsfotograaf Koen - Bruidsreportages

Werkwijze

Stijl

Als jullie een fotograaf zoeken die de sfeer van de dag goed kan vastleggen, dan ben je aan het juiste adres. De reportages die ik lever zijn een puur en echt verslag van de dag. Ik zet weinig tot niets in scène en zoek heel de dag naar momenten die jullie bruiloft uniek maken.

 

Mijn stijl valt het best te omschrijven als ‘journalistiek’. Daarbij gaat het erom dat de dag wordt vastgelegd zoals deze is, zonder dat ik daarbij ingrijp of op de voorgrond treed. Ik zal jullie dus nooit vragen om ‘voor de foto’ iets te doen, of om tijdens het aansnijden van de taart even in de camera te kijken. Liever zoek ik naar de momenten die jullie bruiloft uniek maken, want daardoor krijgen jullie een reportage die echt de sfeer van de dag goed weergeeft!

Voorafgaand

Ben ik nog beschikbaar op jullie datum? Dat is steevast de eerste vraag. Als dat het geval is, dan nodig ik jullie uit voor een kennismakingsgesprek. Ik vind het ontzettend leuk om jullie te leren kennen, de dag door te nemen, en al jullie wensen te bespreken. Daarnaast krijgen jullie tijdens een kennismakingsgesprek de mogelijkheid om reportages en albums te bekijken. Wonen jullie niet in de buurt? Ik vind het ook heel leuk om te skypen!

Tijdens de bruiloft

De grote dag is daar – leuk dat ik erbij mag zijn! Tijdens de dag kan je me zien als een extra daggast. Ik leg vast wat er gebeurt, maar maak ook met jullie gasten een praatje. Daardoor zien zij mij minder als fotograaf, maar meer als één van hen. Dat zorgt ervoor dat ik nog beter de spontane momenten kan fotograferen.

Alleen tijdens een fotosessie treed ik wat meer naar voren. Ik geef jullie tips, zoals waar je moet gaan staan, en waar je je handen moet laten. Vaak geef ik ook een klein opdrachtje, zodat de foto’s niet te geforceerd worden en jullie ook écht een leuk moment hebben.

Na de bruiloft

De ringen zitten om jullie vingers, de taart is op en het feest is ten einde. Helaas, jullie dag zit er alweer op… Gelukkig is er nog één ding om naar uit te kijken, de foto’s!

 

Het eerste dat ik na de bruiloft doe, is de mooiste foto’s selecteren. Vervolgens ga ik ze zodanig bewerken dat ze allemaal bij elkaar passen. Dit is een uitgebreid proces, maar het duurt maximaal vier weken (en meestal veel korter!). Zodra de foto’s klaar zijn, krijgen jullie de foto’s op USB thuis gestuurd. Daarnaast stuur ik jullie een link naar een online galerij, waardoor je de foto’s altijd en overal online kunt bekijken. Als jullie je favoriete foto’s aan mij hebben doorgegeven, ga ik aan de slag met het album. Na akkoord van het ontwerp heb je deze al binnen 4 weken in huis!

Trouwdatum controleren!

Zijn jullie geïnteresseerd in mijn fotografie? Leuk, dan fotografeer ik ook graag jullie bruiloft!
Controleer jullie trouwdatum, dan weet je snel of ik op jullie dag nog beschikbaar ben!