FAQ - Veel gestelde vragen - Bruidsfotograaf Koen

FAQ

Voordat we een kennismakingsgesprek plannen, hebben jullie waarschijnlijk nog een aantal vragen. Op deze pagina probeer ik een aantal van deze vragen alvast te beantwoorden. Heb je toch nog vragen? Neem contact op, of stuur me een e-mail op koen@bruidsfotograafkoen.nl.

Hoe kunnen we je boeken?

Allereerst is het belangrijk dat je je trouwdatum controleert. Is jullie trouwdatum nog beschikbaar, dan spreken we meestal af voor een kennismakingsgeprek. In zo’n gesprek kunnen jullie al je vragen stellen en nemen we de dag door. Zijn jullie daarna nog steeds enthousiast, dan zal ik jullie trouwdatum vastzetten in mijn agenda.

Wat krijgen we precies?

Bij elke bruiloft is het volgende inbegrepen:

 • Een kennismakingsgesprek waarbij we al jullie wensen bespreken, en waarin jullie al je vragen kunnen stellen
 • Minimaal 250 foto’s in de hoogste resolutie, waarmee je alles kan en mag doen wat je wilt
 • Een online galerij met daarin dezelfde foto’s, zodat je overal en altijd de foto’s kunt laten zien
 • Een trouwalbum van 20x20cm met daarin jullie favoriete foto’s
  • Deze kunnen we uiteraard uitbreiden naar een groter album. Daarover vertel ik graag meer in het kennismakingsgesprek.

Wij trouwen in het buitenland. Ga je mee?

Ja, tof! In het verleden fotografeerde ik al bruiloften in Belgie, Frankrijk, Italie en op Curaçao. Laat me snel weten wanneer jullie trouwen, dan maak ik een voor jullie een speciale offerte.

Hoelang blijf je gemiddeld op een bruiloft?

Ik werk niet met pakketten of uurtarieven, maar met één pakket waarbij je me boekt voor de gehele dag. Het definitieve aantal uur dat ik aanwezig ben, gaat altijd in goed overleg. Waarschijnlijk hoef ik niet je ontbijt te fotograferen, maar vind je het wel leuk als een deel van de voorbereiding wordt gefotografeerd. ’s Avonds wil je wel een impressie van de avond, maar misschien juist niet van dat laatste uurtje. Het precieze aantal uur komen we wel uit.

Hoeveel ervaring heb je?

Sinds 2010 fotografeer ik professioneel, en sinds 2013 richt ik mij volledig op bruiloften. Ik ben inmiddels volledig de tel kwijt, maar ik heb minimaal 150 bruiloften gefotografeerd.

Wat gebeurt er als je ziek bent?

Vooralsnog is dit nog nooit gebeurd (afkloppen..!), maar het kan natuurlijk een keer voorkomen dat ik ziek ben. Gelukkig ben ik erg actief in een sterk netwerk met 100+ bruidsfotografen door heel Nederland. Wij staan voor elkaar backup, en mocht er eens iets tegen zitten, dan kan er altijd iemand invallen.

Wij willen geen fotoshoot tijdens de bruiloft. Kan dat?

Natuurlijk kan dat, jullie bruiloft is jullie feestje. Ongeveer de helft van mijn bruidsparen kiest voor een fotoshoot, de rest niet. Voor mij maakt het niets uit, ik vind het allemaal goed.

Waarom moeten we jou boeken?

Allereerst is het natuurlijk belangrijk dat je mijn foto’s mooi vind. Verder onderscheid ik me op de volgende manieren:

 

 • Jullie hebben de foto’s snel in huis. Ik heb mijn agenda goed onder controle, en kan daardoor de strakke levertijd van 4 weken hanteren.
 • Jullie kunnen mij makkelijk bereiken. Heb je vragen, of wil je even overleggen, dan kan je me mailen, bellen of whatsappen.
 • Jullie krijgen gratis advies. Door mijn ervaring kan ik jullie adviseren over jullie dagindeling, over andere leveranciers, of over allerlei andere zaken die met jullie bruiloft te maken hebben.
 • Ik fotografeer met de nieuwste camera’s en heb altijd backup apparatuur bij me. Mocht er, om welke reden dan ook, een camera sneuvelen, dan is dat geen ramp en kan ik altijd verder fotograferen. Verder ben ik natuurlijk ook goed verzekerd.

Met wat voor apparatuur werk je?

Ik zie apparatuur niet als een heilig middel om mijn foto’s te kunnen maken. In mijn fotografie draait het om het zien van momenten, en het maakt mij niet heel veel uit welke camera ik dan bij me heb.

Ik schiet met Canon, gebruik vooral vaste lezen en heb tassen vol met flitsers en accessoires.

Verkoop je ook trouwalbums?

Ja! Trouwalbums zijn de beste manier om je trouwfoto’s te bekijken, en uiteraard kan ik een mooi trouwalbum voor jullie ontwerpen. Tijdens het kennismakingsgesprek kan ik voorbeelden laten zien.

Vanuit waar werk je?

Ik woon in Gouda, maar mijn werkgebied beslaat heel Nederland en Vlaanderen. Zo fotografeer ik regelmatig landelijke bruiloften in de Friese polder, kasteelbruiloften in België en bruiloften met een knallend feest in Amsterdam of Italië. Het is voor mij de afwisseling die het werk leuk maakt, dus laat je niet tegenhouden door de reisafstand. Een stukje rijden is voor mij geen probleem, en reiskosten in NL en BE zijn al bij de prijs inbegrepen.

Wat gebeurt er als we de bruiloft moeten verplaatsen i.v.m. corona?

Hopelijk is het niet meer nodig, maar mocht Corona opnieuw opduiken, dan stel ik me flexibel op:

 • Wordt de bruiloft verplaatst naar een nieuwe datum? Dan verhuis ik gewoon mee naar de nieuwe datum.
 • Annuleren jullie de bruiloft? Dan krijg je de aanbetaling terug en scheuren we het contract doormidden. Je zit dan nergens meer aan vast.

In veruit de meeste gevallen heb ik bruidsparen zien verplaatsen naar een nieuwe datum. In dat geval is het fijn als je de nieuwe datum van tevoren even overlegd. Ben ik op jullie nieuwe datum niet meer beschikbaar? Ook dan krijg je de aanbetaling terug, scheuren we het contract doormidden én help ik jullie bij het zoeken naar een fotograaf met dezelfde stijl.

Trouwdatum controleren

De meeste bruidsparen in boeken mij een jaar tot een half jaar van tevoren.
Controleer jullie trouwdatum, dan weet je snel of ik op jullie dag nog beschikbaar ben!

Trouwdatum controleren